COMUNICACIÓ SECTORIAL

02 gener 2024
La moda catalana aposta per la sostenibilitat
En el marc del Pacte per la Moda Circular de Catalunya, sis marques de moda i vuit empreses de la indústria tèxtil catalana començaran un projecte per a la industrialització de la cadena de valor del tèxtil reciclat postconsumer. Aquesta iniciativa es durà a terme amb subvencions de la Generalitat de Catalunya i la seva agència de residus.
29 desembre 2023
14 empreses catalanes es coordinen per escalar en la industrialització i la revaloració dels residus tèxtils
Amb el focus posat a avançar cap a un cada vegada més real i ple nou model industrial circular per a la indústria de la moda i del tèxtil, un total de 14 empreses catalanes, entre les quals hi ha les firmes de moda Mango, Simorra, Sita Murt i System Action, han decidit coordinar-se i unir esforços, amb la posada en marxa d'un projecte dirigit a la industrialització dels processos de revaloració dels residus tèxtils postconsumer dins de la cadena de valor de la indústria de la moda.
21 abril 2023
Ariadna Cererols, del luxe a les "borras" de cotó
La directora general de l'empresa de reciclatge tèxtil Triturats la Canya es va incorporar a l'empresa familiar fa deu anys. Abans, la directiva havia desenvolupat la carrera entre marques de luxe, el segment que més li permetia treballar en la relació amb el client. Ariadna Cererols va iniciar la seva carrera a París i va estar en firmes com Jimmy Choo o Louis Vouitton.
03 març 2023
Ariadna Cererols: "Fins al 2030 no veurem reciclatge postconsumer a escala"
La directora de Triturats La Canya, companyia centenària pionera en el reciclatge tèxtil a Espanya, considera que encara falta una dècada abans que l'ús del tèxtil postconsumer formi part del dia a dia del consumidor, "sent optimista", assenyala.
01 març 2023
Integra comença a inserir persones en risc d'exclusió social a empreses de la Garrotxa
Integra ha iniciat aquest mes de febrer un nou camí en la inserció laboral de persones en discapacitat intel·lectual i risc d'exclusió social a la Garrotxa. Després que l'any passat signés un conveni amb una empresa de recursos humans, ara fa un pas més i serà la mateixa entitat que inserirà els usuaris. Ho farà de la mà de Triturats la Canya, una empresa de reciclatge de teixits.
2023
Ens preparem per a la pròxima revolució tèxtil
Fundada el 1929, Triturats La Canya s'ha convertit en una empresa pionera en la recuperació de tota mena de materials tèxtils preconsumer. Gràcies a la seva experiència i coneixement tècnic dels recuperats tèxtils, actualment l'empresa està treballant en una nova línia que permetrà la recuperació i la valorització del tèxtil postconsumer.
21 març 2022
L'AEI Tèxtils encapçala una reeixida missió empresarial a Mèxic juntament amb els seus socis europeus
L'AEI Tèxtils va organitzar una missió a Mèxic del 28 de març a l'1 d'abril juntament amb els seus socis europeus del projecte Texglobal, en què van participar nou empreses tèxtils europees, tres catalanes, membres del clúster: Triturats La Canya, Cinpasa i C.P. Aluart.